Tuesday, January 12, 2016

jak nevytrhnout stolicku

Standa  prisel  o kus zubu.  A  nastal problem, k   zubari  jit je zazitek.  Standa obvolava   vsechny  zubare  v  okoli a   temmer kazdy  telefon  kommentuje,  to  jsou   kurvy,  oni   chteji  za   vytrzeni  zubu  500   dolaru,  vzdyt   to  zvladne  kazdy  zverolekar.
Ano  zverolekar, to  je to spravne  slovo.  Hned  se  mu   rozjasni  tvar  a  vola  Dankovi.
Danku,  prosim trha ten vas   zverolekar  psum zuby?   Kladna  odpoved ho uspokoji a  Standa zari;  Mohl   by  jsi se  ho  zeptat, zda-li  by  mi vytrhl zub.  Tezko  si predstavit  Standu ,   jak  leze  k  vetereniri  po  ctryrech a predstira  ,  ze  je bernandyn.
Jako   kosmicka synchronicida nam prichazi do  schranky  letak,  zubni vysetreni za  jeden dolar.  
Hned se  objednava, a  druhy  den  radostne  jedeme na zubni nastevu.  Cekarna je ponura,  chnurna  a  pani recepcni  evidentne nema  do ceho pichnout. Mile nas uvita , posadi do cekarny a venuje se hrani pocitacove hry. Asi vyhrava, alespon tak soudim podle veselych zvuku, ktere pri tom vydava. Z ordinace vychazi starsi  par. Pan rika sve zene, ted si te musim jiz nechat, kdyz uz mas takovy poklad v ustech, vis ty vubec, ze tve zuby jiz staly 20 tisic dolaru?
Standa kouli ocima a pronasi, to by bych radeji chodil bezzuby.
Za chvili volaji Standu, scvrkne se a vchazi do dveri. Po chvili vyjde ven, rudy jak krocan , rika pojd pryc to jsou zlodeji. Zaplati dolar a kdyz se neobjednava k dalsimu osetreni, pani recepcni zmeni masku milosti na hluboky nezajem.
Odhazime a Standa celou cestu domu bruci, ze to jsou hajzlici, ze zuby prece trha, i male decko.
Doma vola rozrmrzele Dankovi a skemra at mu prece jen domluvi navstevu u zverolekare.
Jednoho dne prichazi Danek z prace, a prinasi neco v sacku , lisacky se usmiva a rika Stando jdeme trhat. Standa povytahl oboci a pta se a komu a co? 
Danek jen tam mezi zuby procedi :Tobe a zub.
Odchazi do kuchyne vydesinfikovat naradi ktere donesl.
Standa neveri svym ocim,  Danek donesl naradi na trhani psich zubu, poradne je vydesinfikoval a vrha  se  na  zdeseneho  Standu.V  ruce  ma skalpel  a kleste.Standa  utika ted jde do tuheho.Danek  je utesuje. Stando ja ti tu ranu pak zasiji, neboj , uz jsem to zkousel.
Pobledly Standa beha po dome a Danek ho honi a krici na mne: Mami podrzis mu hlavu?
Standu prechazi vsechen humor, a odporuje Dankovi, to prece nejde prece mi nemuzes trhat zuby . Delal jsi to vubec nekdy? Danek chlacholive odpovida, ne ale dival jsem se na youtube. To Standu ze zvlastniho duvodu nijak neuklidnuje.
Danek to vzdava, a rika, hele tak si nestezuj, ja jsem se snazil, chtel jsem pro tebe udelat maximum.  Uklizi naradi a zklamane prohlasuje. Tak jsem si dnes mohl vytrhnout prvni zub......

  

No comments:

Post a Comment